Agra Claessens

In Oost-Vlaanderen neemt de aardappelteelt reeds lang een belangrijke plaats in. De vroege aardappelen waren de specialiteit van het Waasland, Dendermonde en Moerzeke. De vroege aardappelen van Moerzeke, geteeld in een vruchtbare bocht van de Schelde, hadden naam en faam. Iedereen met een tuin verdiende er een centje aan. Plaatselijke koopmannen, geholpen door “facteurs”, verdeelden de vroege aardappelen op hun beurt naar Gent, Mechelen, Brussel, … .

Door het succes werd er dan ook gezocht om de oogst nog te vervroegen. Vroeger en nu poot men de aardappelen voor de openluchtteelt rond 19 maart, met Sint-Jozef. Onder koud glas durft men al in januari poten. Tussenin wordt ook onder plastiek folie of geteeld. Zo wordt de oogst gespreid en kan men van half april tot en met augustus Moese patatten kopen.

Liefhebbers van echte primeurs vinden bij Agra Claessens eigen geteelde aardbeien en sluimerwten. Wie zelf de handen uit de mouwen wil steken kan zijn eigen aardbeien kweken. Agra Claessens is erkend vermeerderaar van aardbeiplanten.

Van september tot juni worden bewaaraardappelen van het ras Bintje aangeboden, geteeld in de vruchtbare rivierklei van de Schelde. Ook vastkokende rassen zijn verkrijgbaar.

De producten van Agra Claessens worden in de hoevewinkel op het bedrijf verkocht. De aardappelen kan je ook vinden in talrijke groentenwinkels in de buurt en supermarkten.

Agra Claessens